Airbnb Verhuur

Airbnb Verhuur

Airbnb Verhuur, maar waar moet je nu echt op letten?

Verhuren is makkelijk, je hoeft je nergens druk om te maken, zegt Airbnb. Maar is dat ook zo? Hier moet je op letten.

 

Heb je een huurwoning?

Het verhuren van een huurwoning via Airbnb is officieel onderverhuur en dat is op basis van het Burgelijk Wetboek verboden. De eigenaar van het pand – bijvoorbeeld een corporatie – mag hiervan afwijken, maar moet daar dan dus wel expliciet toestemming voor geven.

 

Heb je een koopwoning en zit je in een Vereniging van Eigenaren?

Je mag niet afwijken van de bestemming van je gekochte pand. Is de bestemming wonen en wil je via Airbnb gaan verhuren? Dat is in feite commercieel gebruik en daar moet je toestemming voor hebben van de Vereniging van Eigenaren (VvE)

Verhuur je toch, zonder toestemming? Dan kan de VvE je een boete opleggen of kan een rechter je de toegang tot je woonruimte ontzeggen.

 

Heb je een woning met een hypotheek?

Dan mag je zonder schriftelijk toestemming van de bank je woning niet onderverhuren, zo staat dit vaak in de hypotheekvoorwaarden van de hypotheekverstrekker. Dit geldt vooral voor verhuur voor langere tijd. Bij Airbnb gaat het natuurlijk vaak om een korter tijdsbestek. Maar dat verschil staat niet in de voorwaarden. In het algemeen wordt tijdelijke verhuur goedgekeurd door de bank.

 

Verzekering?

Ook het checken met je verzekeraar is het overwegen waard. In sommige gevallen kan het namelijk zo zijn dat de verzekering het niet dekt als je huis afbrandt terwijl er een Airbnb-gast logeert. Airbnb heeft een eigen Verhuurders Garantie, die tot € 700.000 aan schade dekt.

 

https://aanbieding.centraalbeheer.nl/woning-verhuren/index.html?CID=woning_verhuren_algemeen_nonbrand&PLA=google_airbnb_verzekeren_MB&TYPE=SponsoredSearch&gclid=CI3-7OyP0M8CFdQ_GwodnN0Hig&gclsrc=aw.ds&dclid=CKHA_OyP0M8CFRYC0wodZPEDlg

 

Regels vanuit de Gemeente Amsterdam?

Per gemeente zijn er andere regels voor het verhuren van je woonruimte.

 

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/wonen/bijzondere-situaties/vakantieverhuur/

 

Heb je nog andere vragen neem gerust contact met ons op.

Contact